5 spørsmål du bør stille din Solar installatør

Post by 
Jon-Ola Pedersen
5 spørsmål du bør stille din Solar installatør
Publisert
9.9.2021
S

5 spørsmål du bør stille din  solcelleinstallatør.

Teamet til Ecosol har sett alt og har blitt stilt de fleste spørsmål rundt solcelleinstallasjoner. Med mangfoldige installasjoner har vi blitt ganske flinke i jobben vår. Vår arbeidskvalitet er veldig viktig for oss!

Hvor lang er garantien på panelene?

Vanligvis er det 25 års ytelsesgaranti på panelene. Visuelt er det vanskelig å vite om et panel er "ødelagt". Har du et overvåkingssystem installert på systemet ditt, kan du forstå om panelene er under ytelse. Har du har overvåkning på panelnivå vil du ha full kontroll på hvert enkelt panel i installasjonen. Det er viktig å ha et godt overvåkningssystem rundt din solcelleinstallasjon. se på det som en forsikring.

Et panel er ødelagt, hva gjør jeg nå?

Det er viktig å forstå hvilken forpliktelse installatøren vil gjøre for deg. Noen kan være bare for installasjon, noen kan beskytte deg i 5 år gratis, og noen kan tilby en langsiktig forpliktelse. Når en installatør tilbyr et langsiktig engasjement, er det viktig å tenke på størrelsen på selskapet som leverer forpliktelsen og deres merittliste. En langsiktig garanti er bare verdifull hvis selskapet fortsatt er i virksomhet.

Hva med dyr som sliter med systemet mitt?

Etter mange års kamp mot forskjellige typer dyr, vil de noen installatører nå legge til en "critter guard" til installasjonen din. Dette er i utgangspunktet et beskyttende skjørt som går hele veien rundt i systemet og festet til taket. Dette forhindrer at noe kommer inn og hekker eller skader ledningene. Ecosol har tette løsninger på alle våre installasjoner som ivaretar beskyttelse mot hekkende fugl som er det største problemet.  Tilbyr installatøren du velger denne typen beskyttelse så bør du definitivt legge til critter -vakt i kontrakten din.

Vil det skade taket mitt?

Det finnes mange forskjellige solcelleinstallasjoner. Noen er utenpåliggende og andre er bygningsintegrerte. Noen festemetoder krever at det lages hull i dagen taktekke. Her er det viktig å utføre tettejobben perfekt. Bruk av kvalitetsmateriell er også viktig. Blikkløsninger for vannavledning og konsekvent jobbe i henhold til forskrifter og NEK bør være et minimumskrav fra din installatør. Utfører en installatør en penetrering av taktekke uten å tekke inn festepunktet så blir det garantert problemer over tid. Gjør rescherts rundt din installatør er viktig. Spør installatøren om arbeidsmetode, og sjekk anmeldelser på nettet.

Hva med programvare og plusskundeavtale?

En installatøren skal kunne hjelpe deg med alle applikasjoner og tillatelser med rundt ditt solcelletak. Dette gjelder oppmelding av plusskundeavtale mot netteier og installering av monitoreringsprogram for overvåkning av produksjon på app eller PC. Tilbyr ikke en installatør dette i totalpakken så skorter det mest sansynlig på kompetansen. Da bør du tenke på om denne installatøren er rett for deg.

Det viktigste spørsmålet installatøren bør stille deg

Når har du tenkt å bytte taket ditt?

Avhengig av takets tilstand kan det være bedre for deg å bytte det ut før du får sol. Panelene kommer til å være der oppe i 25-35 år og produsere energi for deg.

Hvis taket ditt er i ganske god stand og du ikke har tenkt å bytte tak så er det flott. Men når du skal bytte taket, må du ta ned solsystemet og sette det opp igjen etterpå. Installasjonen tar ut i fra størrelsen, men dette er en faktor du må vurdere.

Hvis du har spørsmål, kan du besøke vår kontaktside. Vi hjelper deg gjerne!

Kanskje du også vil lese:

alle artikler
Energi
Dec
15
//
2022

Bifacial PV-moduler

Bifaciale solceller
Miljø
Dec
8
//
2020

Slik fungerer solstrøm i ditt hus

Er du nysgjerrig på solstrøm, men ønsker å vite mer om hvordan der fungerer? Da kan du lese mer om dette her.
Energi
Nov
3
//
2020

Hvorfor solenergi?

Sola er den største og reneste energikilden vi har, og den er tilgjengelig for alle.