Hvorfor solenergi?

Post by 
Jon-Ola Pedersen
Hvorfor solenergi?
Publisert
3.11.2020
M

Mange tror at vi ikke har nok sol i Norge til å utnytte solenergien, men dette er bare en myte. Hver kvadratmeter mottar årlig mellom 700 og 1100 kilowattimer med strålingsenergi fra solen, som kan benyttes til strømproduksjon. Det at Norge har lavere solinnstråling enn sydligere land kompenseres av et kaldere klima, renere luft i de atmosfæriske lagene og renere nedbør, da alt dette fører til økt virkningsgrad.


Det finnes mange grunner til å satse på alternative energikilder. En av dem er at dagens kraftpriser sannsynligvis vil øke betraktelig med årene. I tillegg er miljøperspektivet svært viktig for oss. Vi ønsker å bidra til et grønt skifte i samfunnet, for å bevare jorda vår til framtidige generasjoner. Fra politisk hold jobbes det mot et full-elektrifisert og fornybart samfunn innen 2050. En annen faktor er ønsket om å være delvis selvforsynt, samt ha større forutsigbarhet når det kommer til energikostnader.


“Vi ønsker å bidra til et grønt skifte i samfunnet, for å bevare jorda vår til framtidige generasjoner.”

Lang levetid

Et solcelleanlegg har lang levetid, lave driftskostnader og er svært pålitelig. Panelene har 15 års produktgaranti, samt 25 års produksjonsgaranti innenfor 80% av opprinnelig virkningsgrad.  Ved salg eller utleie av bolig er boligens energikarakter en relevant faktor, og installasjon av et solcelleanlegg vil påvirke denne i en positiv retning og dermed øke verdien av boligen din.  Installasjon av et solcellepanel innebærer ingen arealkostnader eller inngrep i naturen, da du allerede disponerer arealet på ditt eget tak.


Kanskje du også vil lese:

alle artikler
Energi
Dec
15
//
2022

Bifacial PV-moduler

Bifaciale solceller
Energi
Sep
9
//
2021

5 spørsmål du bør stille din Solar installatør

Teamet vårt har sett alt og har blitt stilt de fleste spørsmål rundt solcelleinstallasjoner. Med mangfoldige installasjoner har vi blitt ganske flinke i jobben vår. Vår arbeidskvalitet er veldig viktig for oss!
Miljø
Dec
8
//
2020

Slik fungerer solstrøm i ditt hus

Er du nysgjerrig på solstrøm, men ønsker å vite mer om hvordan der fungerer? Da kan du lese mer om dette her.